VIDEO

2013. gada video TOP 10

Ģirts Tauriņš
ĢIRTS TAURIŅŠ 09.01.2014. 10:11
Alternative.lv piedāvā nelielu ieskatu pagājušā gada interesantākajos video

Iespējams, viens no gaidītākajiem video klipiem pagājušajā gadā bija tieši no Portlendas pārstāvjiem Red Fang. Grupa jau iepriekš ir pierādījusi, ka spēj uzņemt neiedomājami smieklīgus video, tad nu jaunais veikums nesarūgtināja skatītājus. Zombiji, kuri nevis kā ierasts apēd cilvēkiem smadzenes, bet gan izdzer visu alu! Tas tik tiešām izklausās pēc apokalipses.

Turpinot apokalipses tēmu, nākamo lielisko video (īstenībā pat video sēriju) gribētos izcelt Queens Of The Stone Age veikumu. Vairākas dziesmas no viņu pēdējā albuma ...Like A Clockwork vizualizētas episkā, postapokaliptiskā stāstā ar tādu pašu nosaukumu. QOTSA atrašanās vairākos labāko gada albumu topos tikai un vienīgi apliecina, ka viņu pēdējais garadarbs ir viens no kvalitatīvākajiem grupas vēsturē.

Viss notika ļoti ātri. Trents Reznors (Trent Reznor) nāca klajā ar paziņojumu par Nine Inch Nails atkalapvienošanos un grupas tūri. Uzreiz pēc tam sekoja jau sīkāka informācija par albumu un arī par singla Came Back Haunted video. Klipu uzņēma neviens cits kā izcilais amerikāņu režisors Deivids Linčs (man par to kaut kā nebija liels pārsteigums). Kas var būt labāks par video, kurš sākas ar brīdinājumu par to, ka tas var izraisīt epilepsiju.

Pārsteidzoši, ka šajā globalizācijas laikmetā, kurā gandrīz visa informācija ir atrodama internetā, eksistē tādas grupas kā Ghost B.C., kas, pēkšņi uzrodoties, spēj uzturēt spriedzi, nevienam neatklājot savu identitāti. Tad nu viņu radītais video dziesmai Secular Haze aizmet mūs laikā pirms pāris dekādēm, nedaudz atgādinot kādu no Latvijas Televīzijas pārraidītajiem koncertiem.

Tāpat Kvelertak pēkšņi iznira no Norvēģijas un uzreiz ar savu pirmo albumu iespārdīja visiem sēžamvietas. Šogad trakie norvēģi sagādāja mums video no savas otrās plates, aizvietojot sevi grupā ar sešiem bērniem, kuri, jāsaka atklāti, izpilda savu nolikto uzdevumu godam! Un kur nu vēl bez viņu maskota pūces!

Pāriesim pie video, kurus vēlams skatīt pirms gulēt iešanas. Grūti saprast par ko bija The Dillinger Escape Plan derības un ko vispār tas videoklips nozīmē, bet tas noteikti paliek spilgti atmiņā. Varbūt filmēšanās šajā videoklipā bija kā sods, zaudējot derībās. Varbūt tas nemaz nav svarīgi. Galvenais, ka iespaidīgi.

Kā gan neiztikt bez Behemoth! Video ieturēts kārtīgās blekmetāla tradīcijās – melnbalts video, jērs, mežs, vilks, aizvēsturiska celtne (upurēšanas vieta), bēgoša sieviete un tā varētu uzskaitīt visus nepieciešamos punktus mūžīgi. 

Turpinot melnbalto tēmu, lielmetāla pārstāvji Meshuggah iepriecināja ar savu ekranizējumu dziesmai I Am Collosus. Jāsaka - tiešām kolosāli. Dziesmas smagums ļoti ideāli pārnests animācijā, kurā pakāpeniski pieaug spriedze, kas beigu beigās noved pie stāsta centrālā varoņa Collosus izsaukšanas.

Tagad pievērsīsimies nedaudz krāsainākiem rullīšiem. Viens no svarīgākajiem faktoriem, lai tavs klips paliktu visiem atmiņā, ir padarīt to pēc iespējas krāšņāku. Tā arī citi Portlendas censoņi Toxic Holocaust vizualizēja savu dziesmu Acid Fuzz kārtīgā krāsu jūklī. Tomēr video nedaudz atsauc atmiņā Pear Jam radīto Do The Evolution un pati dziesma līdzinās nedaudz Motorhead populārākajam veikumam Ace Of Spades, bet, neskatoties uz to, klips ir iespaidīgs.

Šajā vietā, pārstāvot psihodēlisko noskaņu, no sākuma bija plānots likt Huntress video Zenith, bet tomēr patīkamāku tripu ar mierīgu intro, kas pakāpeniski pāraug arvien agresīvākos toņos (gan krāsu, gan skaņu), dod Monster Magnet. Video tevi palēnām ievelk viņu pašu radītā kosmosā, un tu attopies tieši pēc piecām minūtēm un 37 sekundēm, sākot prātot, kur tu tikko biji. 

Kādi bija Tavi aizgājušā gada mīļākie video? Droši padalies ar tiem komentāros!

Lasi vēl

Komentāri

Neredzamais 09.01.2014. 10:49
Red Fang zombiju apokalipse labākais :D

Izsaki savu viedokli

Alternative.lv neuzņemas atbildību par komentāru saturu, kā arī aicina ievērot vispārējas ētikas normas un LR likumdošanu. Portāla pārstāvji patur tiesības dzēst neatbilstošus komentārus, kā arī uzsver, ka neskaidrību gadījumā administratoriem vienmēr taisnība.